FAQ – Biro Nederland
1607
page-template-default,page,page-id-1607,qode-core-1.1.1,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-sticky-header-on-scroll-down-up,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

ALGEMEEN

De eerste 100% elektrische personal city car op vier wielen met een optionele verwijderbare accu. Compact, ecologisch en stil. Om in alle vrijheid te rijden, zelfs op plekken waar auto’s niet kunnen komen, en snel parkeren op elk gewenste plek.

De Birò wordt geproduceerd in Italië. Vlakbij Venetië staat de fabriek waar de productie voor alle Birò’s wereldwijd worden geproduceerd. Wij, als Birò Nederland, importeren deze city car naar Nederland.

De Birò mag bestuurd worden vanaf 16 jaar, mits er een scooter certificaat aanwezig is. Dit heeft de bestuurder automatisch als er een autorijbewijs gehaald is.

Voor iedereen die zich graag eenvoudig wil voort bewegen en zijn steentje wil bijdragen aan een beter milieu.

De Birò mag op de stoep worden geparkeerd, mits er een minimale doorgang is van 1,5 meter voor voetgangers. Als richtlijn geven wij mee dat er minimaal ruimte over moet blijven voor minder validen of mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen om nog gebruik te kunnen maken van de stoep.

TECHNISCH

Ja de Birò is 100% elektrisch en kan opgeladen worden met een gewoon stopcontact van 220 volt. Bij de Birò wordt de oplaadkabel uiteraard bijgeleverd waarmee de Birò opgeladen kan worden.

De verwijderbare accu heeft een oplaadtijd nodig van 2-4 uur voor een volle accu. De vaste accu heeft een oplaadtijd van 4-6 uur. Waarbij het voor beide accu’s goed is om 1 tot 2 keer per week een lading te hebben van 10-12 uur.

Dit is mogelijk. Hier is een converter /omvormer nodig die de stroom omzet naar 220volt.

Ook zal er gebruik gemaakt moeten worden van het parkeervak en er zal parkeergeld betaald moeten worden. Een parkeervergunning is ook voldoende.

De Birò mag worden gereden op de openbare wegen tot 50km/h binnen de bebouwde kom. Op het fietspad mag de Birò met maximaal 30km/h worden gereden. Op de stoep wordt een maximale snelheid van 6 km/h gehanteerd.

Ook mag de Birò in autovrije zone worden gereden.

Bij de nieuwe modellen is er met een vaste accu een actieradius van 100km. En bij een verwijderbare accu is dit 55km.

Lengte: 174 cm  (Van Edition 184 cm)

Breedte: 103 cm

Hoogte: 156 cm

Bij de Special & Limited Edition is er opbergruimte achter de zitting. Als er voor een model met vaste accu wordt gekozen dan komt er ruimte vrij waar de verwijderbare accu geplaatst zou worden.

SERVICE

Via deze website kunt u een service afspraak inplannen. Ook kan er gebeld worden naar 020 2230401 om problemen te bespreken.

De service voor de Birò wordt gedaan bij onze opslag. Deze is te vinden op Pilotenstraat 13 in Amsterdam. Ophalen van de Birò na de service zal gedaan worden op de Rozengracht.

Heeft u problemen met de reader en/of met de Birò kaart. Hiervoor kunt u voor advies het kantoor bellen. Dan worden alle stappen doorgelopen om het probleem op te lossen.

Bij dagelijks gebruik van de Birò raden wij aan om twee keer per jaar een servicebeurt in te plannen. Dan wordt alles nagelopen en een adviesrapport over de Birò wordt opgemaakt.

Een grote kans dat het slotje is doorgedraaid. Dit kunt u zien als het slotje scheef in de koker zit. Het kan verholpen worden door met de sleutel te draaien tot het slot weer recht komt te staan. Het kan zijn dat er tegenkracht wordt gegeven. Hier kan doorheen worden gedraaid.

Als de Birò is uitgevallen tijdens het rijden is het belangrijk dat u een foto maakt van de errorcode die in het scherm komt te staan. Zet daarom de Birò niet meteen uit als dit gebeurd.

 INTERESSE

Via deze website kunt u vragen stellen via de chat. Ook kunnen er vragen gesteld worden via amsterdam@biro.nl of rotterdam@biro.nl. Ook kan er telefonisch contact worden opgenomen met ons.

Deze kunt u opvragen bij ons via de mail. Dit kan via sales@biro.nl. Geef hier aan welk model u wenst en met welk accu pakket. Dan kan er vanuit daar een basis offerte worden aangemaakt. Hier kunnen later nog extra opties op worden toegevoegd.

Wij kunnen de Birò pas uitgeven als de verzekering voor de Birò is aangevraagd. Voor de totale aankoop wordt een verzekering aanvraag gedaan. Als deze is goedgekeurd dan kunnen wij na ontvangst van een verzekeringsplaatje de Birò uitgeven.

De drie basis kleuren voor het frame zijn; wit, zwart en groen. Wenst u een andere kleur voor het frame dan kost u dit €425,- excl. 6% btw.

Daarnaast is er ruimte om doormiddel van bestickering de motorkap, deuren of ramen te customizen.

Het kan zijn dat wij voorraad hebben. Hebben wij die niet dan hanteren wij een levertijd van 10 tot 12 weken vanaf de order.

De Birò valt onder de categorie 6% BTW. Dit komt doordat de Birò door zijn afmetingen onder de invalidenwet valt.

Op dit moment hebben wij de Special Edition, Limited Edition, Big Edition en de Box Edition.

Dat kan uiteraard. Hiervoor kunt u op onze website www.biro.nl een testrit inplannen wanneer het u uitkomt.

Dit is niet mogelijk.